Hoe snel kun je 10 kilo afvallen?

Wil jij graag gewicht verliezen? Heb je jezelf tot doel gesteld om 10 kilo af te vallen? Je bent lang niet de enige die zich dit doel gesteld heeft. Onderzoek heeft aangetoond dat ruim de helft van alle Nederlanders te maken heeft met overgewicht, waarvan een groot deel met dusdanig ernstig overgewicht dat het gevaarlijk wordt. Afvallen is soms de enige oplossing om te voorkomen dat je last krijgt van allerlei vervelende kwaaltjes en bijwerkingen.

10 kilo is een goed doel. Maar hoe snel kun je nu 10 kilo afvallen?

 

10 kilo afvallen door gezonde voeding

Wanneer we het over een dieet hebben – of over afvallen – hebben we het over een nieuwe levenswijze. Je moet het oude overboord zetten en opnieuw kijken naar hoe jij gezond en goed kunt leven. Dat begint natuurlijk met je voeding. Want door voeding kun je tegemoet komen aan de energiebehoefte in je lichaam.

 

Gezonde voeding

Gezonde voeding bestaat uit natuurlijke producten, los van toegevoegde suikers. Vlees en vis zijn bijvoorbeeld prima, zolang ze natuurlijk blijven. Ook van groenten en fruit kun je nooit teveel eten. Noten, zaden en peulvruchten zijn een prima toevoeging.

Maar helaas zijn er ook heel veel producten die je beter niet kan eten. De genoemde toegevoegde suikers maken je onnodig dik. Denk aan producten als snoep, koek en banket. Deze producten zijn niet gezond en heeft je lichaam ook niet nodig om te kunnen functioneren. Los van deze misschien wat voor de hand liggende producten,  blijken er ook veel producten te zijn waarvan mensen niet weten dat ze ongezond zijn. Denk aan brood en andere tarweproducten (zoals pasta), denk aan rijst en zelfs aan aardappels. Deze producten staan bekend als dikmakers en helpen je dus niet bij het afvallen.

Door een bezem door je voeding te halen en gezonder te gaan eten en drinken, kun je snel 10 kilo lichter worden.

 

Meer beweging

Energie moet je kwijtraken. Wanneer je meer energie aan voeding binnenkrijgt dan je qua beweging kunt verbranden, is overgewicht een logisch gevolg. Je zal dus meer moeten gaan bewegen wil je op een goede manier afvallen.

Er zijn diverse mogelijkheden.

 

Cardiotraining

Wanneer je je conditie traint, bouw je aan uithoudingsvermogen én verbrand je vet. Alle vet die je verbrandt door middel van hardlopen, spinnen, fietsen en steps is mooi meegenomen, maar beter nog is het dat je nu weer in conditie bent. Dat stelt je namelijk in staat om een tandje bij te zetten en nog meer af te vallen.

 

Krachtige sporten

Want door meer conditie kun je de meer krachtige sporten gaan beoefenen, zoals krachtraining, roeien (in de sportschool) en zwemmen. Dit zijn de echte energievreters en vetverbranders. Elke flinke sessie zal je namelijk niet alleen uitputten, maar ook je spieren aantasten in positieve zin. Er is veel energie vereist om spiermassa te herstellen en aan te maken. Wanneer je krachtig sporten toepast, is succes verzekerd en kan je nog sneller 10 kilo afvallen.

 

Hoe snel van je 10 kilo af?

De vraag hoe snel je 10 kilo kunt afvallen laat zich dus het makkelijkst beantwoorden door de vraag of je de juiste combinatie toepast? Anders eten en meer (krachtiger) bewegen stellen je in staat om in een week of 8 zo’n 10 kilo aan vet te verbranden. Doe je minder, dan duurt het langer. Door alleen anders te eten kan het zo’n half jaar tot een jaar duren voor je 10 kilo lichter bent. Maak dus voor jezelf de keuze hoe snel je het voor elkaar wil krijgen en hoever je bereid bent ervoor te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *